Klachten melden

Discriminatie melden, al dan niet anoniem, helpt. Aan de hand van uw melding onderzoekt Den Haag Meldt of er mogelijk discriminatie in het spel is. Bestaat er een gefundeerd vermoeden dat het om discriminatie gaat, dan bekijken wij welke vervolgstappen mogelijk zijn. Discriminatie melden is zinvol, want pas wanneer duidelijk is wat er daadwerkelijk leeft op het gebied van discriminatie in Den Haag, kan er iets tegen gedaan worden.

Elke klacht telt. Twijfel dan ook niet om met uw klacht naar de ombudsman te stappen. De zaak moet namelijk niet alleen opgelost worden; de gemeente en/of organisatie moet ook weten dat er iets fout is gegaan. En natuurlijk waarom dat is gebeurd.

Het is natuurlijk beter als u het samen met de gemeente en/of instelling kunt oplossen. Toch kan het gebeuren dat de gemeente of organisatie niet goed op uw klacht reageert, terwijl u wel duidelijk heeft gemaakt dat u niet tevreden bent. De ombudsman kan dan een onderzoek voor u instellen. 

Wanneer kunt u een klacht melden?

Komt u er samen niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij de gemeentelijke ombudsman. Geef in uw verzoek aan wat er precies is gebeurd en waar u ontevreden over bent. U kunt dit schriftelijk, online of mondeling doen. U kunt ook bellen maar dan vragen wij u uw klacht op te schrijven.

Voor de ombudsman is het meest effici├źnt wanneer u het via deze website doet. Wanneer u zelf geen computer tot uw beschikking heeft kunt u daarvoor terecht bij de gemeentelijke Servicepunten. Zie voor een adres bij u in de buurt op de gemeentelijke website onder http://www.denhaag.nl/home/bewoners/werk-zorg-en-welzijn/to/Waar-vind-ik-een-Servicepunt.htm .